Aliexpress ostajan turva

Kiinasta tilaaminen on monille jo arkea. Useat silti miettivät harkitsevat vielä tilaamista ja miettivät onko kiinasta turvallista tilata, tulevatko tuotteet koskaan ja ovatko rahana turvassa? Vastaus näihin kysymyksiin on: Kyllä! Luodakseen turvallisen ostotapahtuman asiakkaille Aliexpress tarjoaa “Buyer protection” suojan kaikille nettikaupan tilaajille. Ennen tilausta on kuitenkin syytä tarkistaa muutama asia, kuten aina verkkokauppa ostoksissa:

Tarkista seuraavat kohdat ennen tilausta

  1. Tarkista muiden ostajien arviot tuotteen otsikon alta, kannattaa huomioida tähtien määrä sekä annettujen arvostelujen määrä. Myös kirjoitetut arvostelut tuotteesta ovat todella tärkeä lukea. Niistä saa nopeasti hyvän kuvan on tavara laadukasta. Jos myyjällä tai tuotteella ei ole paljon annettuja palautteita tai tähtiä, niin useimmiten kannattaa etsiä tuotetta joltain toiselta myyjältä. Samalle tuotteella on usein monia eriä myyjiä, joten niitä kannattaa ehdottomasti vertaille.
  2. Vaatteiden ostoa kiinasta koskee erityinen huomion arvoinen asia. Usein Kiinalaiset koot eivät vastaa täysin eurooppalaisia kokoja! Lähes poikkeuksetta suosittelemme valitsemaan pari numeroa isomman koon, jota normaalisti käytät. Vaatteiden koot saattavat kuitenkin vaihdella eri myyjillä. Onneksi tämä ongelmia hiljalleen poistuu sillä myyjät tarjoavat nykyisin usein muunnostaulukkoa ostajille tuotesivun alareunassa. Vaatteiden ostossa kannattaa myös lukea muiden ostajien palautteet usein niistä saa hyvän kuvan vastaa koko taulukko kuinka hyvin todellisuutta.
  3. Suomalaiset turvallisuusstandardit eivät koske kaikkia AliExpress verkkokaupassa myytäviin tuotteita. Useat myyjät kuitenkin tekevät täysin Euroopan markkinoille sopivia tuotteita. Tässäkin myyjien ja tuotteiden vertailu kannattaa. Joistakin sähkölaitteista saattaa puuttuu CE-merkintä ja varsinkin kosmetiikan käytön suhteen kannattaa olla hieman varovainen. Hyvänä vinkkinä kosmetiikka tuotteita käyttäessä on hyvä kokeilla allergiset reaktiot esimerkiksi käteen kokeilemalla.

Mikä on Aliexpress Buyer protection eli ostajan turva?

Vaikka käyt läpi yllä olevan tarkistuslistan voi joskus käydä niin, että tuote on kuitenkin vääränlainen tai et jostain syystä saa sitä ollenkaan esimerkiksi jos posti kadottaa lähetyksen. Juuri tällaisia tilanteita varten AliExpress on luonut oman “Buyer protection” -toimintatavan, eli ostajan turvan. Käytännössä Aliexpress – buyer protection tarkoittaa sitä, että yhdellä napin klikkauksella riitauttaa asian kaupan myyjän kanssa.

Tilauksen jälkeen sinulla on keskimäärin 60 päivää “ostajan turva” -aikaa. Joissakin tilanteissa turva voi lla vieläkin pidempi sillä myyjä voi halutessaan pidentää ostajan suoja -aikaa, esimerkiksi, jos tuotteella on normaalia pidempi toimitusaika. Normaali tilanteissa sinun tarvitsee vain kuitata sähköpostistasi, että tuote on saapunut ja vastaa myyjän kuvausta.

Jos et kuitenkaan saa tuotetta tai se ei vastaa myyjän kuvausta: voit helposti avata AliExpressin sivuilta tai sähköpostistasi ns. “Dispute”-toiminnan, jonka avulla voit kätevästi sopia myyjän kanssa hyvityksestä. Jos ongelma ei ratkea myyjän kanssa tällä tavalla, voit aina viedä asian eteenpäin AliExpressin hoidettavaksi. Kiitos Aliexpressin Buyer turvan sinulla on oikeus saada rahat takaisin viallisesta, kuvausta vastaamattomasta tai saapumattomasta tuotteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 Julkaisua lisää Aliexpress kategoriassa
Sinua saattaisi kiinnostaa myös
Fidget spinneri kiinasta halvalla

Oletko harkinnut ostavasi super suositun Fidget spinnerin? Miksi tyytyä kapeaan valikoimaan mikä on normaalia suomalaisissa...