Ebay kokemuksia ensiostajille

Ebay kokemukset on hyvä aloittaa sen historiasta eBay on jo suhteellisen vanha kauppapaikka sillä se on perustettu jo vuonna 1995. Tällä USA peräisin olevalla internethuutokaupalla, on paikallisia sivustoja useissa maissa. Myös Suomalaisille verkko-ostajille on oma sivustonsa nimeltään eBay.fi, joka avattiin vuonna 2010. Ebay on valtavan kokoinen kauppa sillä on maailmanlaajuisesti jo reilusti yli sata miljoonaa asiakasta!

EBay tuotevalikoima

EBayn tuotevalikoima on todella iso siltä tuotteita on trajolla ympäri maailmaa. Ebayn tuotevalikoima vetää vertojaan jopa kiinalaiselle AliExpress kaupalla. Tuotteita löytyy todellakin laidasta laitaan. Laaja tuotevalikoima perustuu siihen, että mikä tahansa yritys tai henkilö voi myydä eBay:n kautta lähes mitä tahansa. Valta osa myyjistä on Yhdysvalloista, Isosta Britanniasta, Saksasta ja Kiinasta.

Varsinkin harvinaisempia tavaroita löytää usein EBayn valtavasta tuotevalikoimasta!

 

EBay hintataso

EBayn hinnat ovat todella alhaiset, osa tuotteista on yhtäedullisia kuin kiinalaisissa verkkokaupoissa mutta usein hinnat ovat hieman korkeampia. Edullinen hintataso johtuu pääosin eBayn laajasta valikoimista sekä tietysti myyjien sisäisestä kilpailusta. Tämä on ostajille tietysti hyvä. Jos myyjä pitää hinnat liian korkealla ei niillä yksinkertaisesti saa kauppaa aikaiseksi sillä hintojen vertailu on tehty helpoksi. Ebayssä on myös paljon myyjiä Kiinasta ja Hong Kongista, jotka pitävät tuotteillaan hyvin alhaisia hintoja verrattuna suomalaiseen hintatasoon.

EBayn toimitusajat

Toimitusajat sekä kustannukset riippuvat  hyvin paljon myyjästä ja siitä mistä tuotteet lähetetään. Tuotteen hintojen lisäksi kannattaa siis vertailla myös lähetyskustannuksia. Kaikki kauppiaat eivät myöskään toimita tuotteitaan Suomeen. Tässä on iso ero esimerkiksi AliExpress ja DX kauppoihin sillä niissä toimitukset ovat usein ilmaiset!

EBayn toimintatapa ja sivusto

Ebayssa on tarkalleen ottaen kaksi erillistä tapaa ostaa ja myydä. Myyjä voi myydä tavallisen nettihuutokaupan tavoin, jolloin asiakkaat tekevät tuotteesta tarjouksia. Tai myyjä voi käyttää ”osta heti” -toimintoa, jota käyttäen ostaja voi ostaa tuotteen heti kyseiseen hintaan.

Tuotteiden haku ja filtteröinti on helppoa tai voit etsiä rajaamalla hakua määrättyyn tuoteluokkaan tai maahan. Hakutuloksia voi tästä edelleen rajata ja järjestellä eri ominaisuuksien kuten hinnan mukaan, hintavertailu on siis todella helppoa! Tuotetiedoista näkyy aina myös tuotteen  myyjä. Myyjän tiedoista näkyy myös onko myyjällä muita tuotteita myynnissä sekä myyjän asiakkailta saaman palautteen. Asiakaspalautteet on todella tärkeä katsoa sillä niistä saa selvää minkä tasoinen myyjä on.

Asiointia eBay:n maakohtaisilla sivuilla helpottaa se, että ne kaikki toimivat samoilla tunnuksilla. Meidän Ebay kokemusten mukaan sivusto on selkeä ja helppokäyttöinen.

EBayn hyväksymät maksutavat

Maksutavaksi hyväksytään ainoastaan PayPal. eBay omistaa PayPallin, joten tämä on aika selkeä vaihtoehto. Jos et ole ennen käyttänyt PayPalia ei hätää sen käyttäminen on helppoa ja voit sen avulla maksaa myös tavallisilla maksukorteilla kuten Visa ja Mastercard. Myös hieman harvinaisempi tavallinen tilisiirto on mahdollista sen käyttäminen ei kuitenkaan ole kovin suositeltavaa sillä se on erittäin hidas.

Onko EBay luotettava?

Tähän on helppo vastata, on! Mutta muutama asia kannattaa huomioida kuten aina verkko-ostoksia tehtäessä. Ehkä tärkein osa eBay-kaupankäyntiä on ostajan ja myyjän välillä oleva luottamus. Tätä luottamusta luodaan antamalla palautetta tehdyistä kaupoista. Suuresta osasta myyjiä palautetta on luettavissa todella paljon, joten yleensä jos myyjän palaute on pääosin positiivista voi ostoksen tehdä hyvin luottavaisin mielin. Kun teet ostoksia EBay kaupasta suosittelemme, että myös sinä annata palautetta myyjälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 Julkaisua lisää Aliexpress kategoriassa
Sinua saattaisi kiinnostaa myös
Fidget spinneri kiinasta halvalla

Oletko harkinnut ostavasi super suositun Fidget spinnerin? Miksi tyytyä kapeaan valikoimaan mikä on normaalia suomalaisissa...