Kokemuksia AliExpress toimituksista

Usein voit saada jopa täysin ilmaisen kuljetuksen Kiinasta Suomeen varsinkin jos käytät monille tuttua Aliexpress verkkokauppaa – Lähettäjänä toimii tällöin China Post Registered Air Mail. Lue lisää AliExpress verkkokaupasta suuresta AliExpress oppaasta.

AliExpress verkkokaupan lähes kaikissa pienissä ja vähän isommissakin tuotteissa on ilmainen kuljetus myös Suomeen. Valtaosa AliExpressin myyjistä tarjoavat ilmaisena kuljetustapana China Post Registered Air Mail -kuljetusta ja pienestä lisämaksusta kuljetuksen voi ottaa nopeammilla kuljetustavoilla kuten DHL ja UPS:n kautta. China Post Registered Air Mail on ilmaisena kuljetustapana AliExpressin suurin etu, ilmainen kuljetus on suuri etu lähis kaikkiin edullisiin kiina tuotteisiin, mutta myös toisaalta pieni riskitekijä kaupan onnistumiseen.

AliExpress China Post Registered Air Mail -lähetykset eivät ole nopeita vaan kestävät yllättävän kauan matkata Suomeen. Keskimääräinen toimitusaika on noin kolmen viikon luokkaa.

AliExpressin China Post Registered Air Mail -lähetykselle saa seurantakoodin mutta sen seurantainformaatio on huomattavasti puutteellisempi kuin kilpailijoiden DHL:n ja UPS:n. Ensinnäkin seurantakoodi ei koskaan ala toimimaan heti. Joskus koodi alkaa toimimaan vasta yli viikon lähetyspäivän jälkeen. 3-5 arkipäivän viive on lähes poikkeuksetta. Tilatessa viikonloppuna AliExpress kautta tuotteen ja myyjä ilmoittaa maanantaina lähettäneensä ja antaa sinulle seurantakoodin lähetyksen seuraamisen, on erittäin todennäköistä, että seurantakoodi alkaa toimia vasta saman viikon loppupuolella tai pahimmassa tapauksessa vasta seuraavan viikon alussa. Tämä on ikävää sen kannalta, että ennen seurantakoodin aktivoitumista et voi oikeasti tietää onko tuotteet lähetetty sinulle.

China Post Registered Air Mail -lähetykset tulevat Suomessa kirjattuina kirjeinä ja noudetaan postitoimistosta. Suomen Postin lähetysseurannassa lähetykset näkyvät vasta kun lähetys on Suomessa (1-2 päivää ennen saapumista). Siihen asti seurantakoodi toimii vain kiinalaisilla ja/tai kansainvälisillä seurantasivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 Julkaisua lisää Aliexpress kategoriassa
Sinua saattaisi kiinnostaa myös
Fidget spinneri kiinasta halvalla

Oletko harkinnut ostavasi super suositun Fidget spinnerin? Miksi tyytyä kapeaan valikoimaan mikä on normaalia suomalaisissa...