Puhelimen tilaaminen kiinasta. Miksi ostaa älypuhelin kiinasta?

Kiinasta tulee jatkuvasti ja erittäin nopealla vauhdilla kaikkea uutta ja mielenkiintoista elektroniikkaa. Tähän joukkoon kuuluu myös kuumat älypuhelimet, jotka ovat erittäin suosittuja Kiinassa. Siksi kiinalaisten verkkokaupat ovat täynnä erinomaisen hinta/laatusuhde kriteerit täyttäviä, Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja kännyköitä. Myös erilaiset kännyköiden lisävarusteet kuten suojakuoret ja näytön suojat ovat erittäin suosittuja tilaustavaroita kiinasta.

Kuten kaikkialle myös AliExpress kaupasta löytyy huonolaatuista tavaraa on, eli mm. vanhentuneita android-versioita sekä materiaaliltaan huonolaatuisia laitteita. Kuten aina muutenkin kannattaa siis käyttää hieman aikaa ja perehtyä asiakkaiden antamiin palautteisiin AliExpress kaupassa.

Jos olet siis aikeissa ostaa Kiinasta puhelimen tässä sinulle 4-osainen opas. Miksi ostaa älypuhelin kiinasta?

1. Miksi ostaa puhelin kiinasta?

Halvat hinnat ovat yksi tärkein syy miksi ihmiset tilaavat Kiinasta ja varsinkin AliExpress kaupasta tavaraa. Jos siis olet ihminen joka joutuu kohtuullisen usein hankkimaan uuden puhelimen esimerkiksi edellä mainituista syistä sinun kannattaa ostaa seuraava puhelin kiinasta.
  • Hukkaat puhelimesi usein
  • Kastelet puhelimesi usein
  • Rikot puhelimesi usein
Kiinalaiset älypuhelimien erittäin edullinen hinta perustuu muutamaan asiaan. Niissä ei ole nimi/brändi lisää kuten monissa meille tutuissa merkeissä. Tästä syystä et maksa itse merkistä yhtään vaan pelkästään puhelimen teknisistä ominaisuuksista. Esimerkiksi Kiinalainen Xiaomi valmistaa nykyisin erittäin tehokkaita ja laadukkaita puhelimia ja siitä tullaan varmasti kuulemaan täällä suomessa myöhemmin.

2. Takuuasiat kiinalaisissa puhelimissa

Tietysti kaikki mietityttää takuuasiat uuden laitteen oston yhteydessä. Mitä siis tehdä jos se kiinasta tilattu kännykkä hajoaa? Kiinalaisissa verkkokaupoissa on perinteinen takuu kuten suomalaisissakin kaupoissa. Takuu on siis normaalisti vuoden mittainen. Miinuksena asiaan on se, että joudut lähettämään puhelimen takaisin Kiinaan asti.

Tätä asiaa kuitenkin kompensoi se, että nykyisin kännykät ovat kestäviä ja ne eivät yleensä hajoa teknisesti vaan esimerkiksi pudotessa tai kastuessa. Lisäksi Super edullinen hinta kompensoi hieman hankalaa takuuta. Hinnat ovat yleensä vain murto-osan suomen hinnoista!

3. Tullimaksujen vaikutus kokonaishintaan

Kuten aina tilatessa Kiinasta yli 22 € tilauksiin tulee ALV (24%) päälle, jos paketti siis jää tulliin kiinni. Kokemuksiemme mukaan tilatessa kännykkää AliExpressistä ei ole tavanomaista, että paketti tulisi suoraan läpi. Katso myös katto Kiina tilaamisen tullioppaamme linkistä.

Paketin jäädessä tulliin joudut esimerkiksi 100 € maksaneesta kännykästä maksamaan tullin jolloin loppusumma on 124 €.

4. Parhaat kiinalaiset kännykkämerkit

Kuten jo mainittu valmistajia on todella paljon ja valikoima on huiman iso. Muuta merkki joita kannattaa tilata AliExpress kaupasta erottu kuitenkin tästä massasta selvästi!

  • Xiaomi
  • Oukitel
  • Asus
  • Nubia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 Julkaisua lisää Aliexpress kategoriassa
Sinua saattaisi kiinnostaa myös
Fidget spinneri kiinasta halvalla

Oletko harkinnut ostavasi super suositun Fidget spinnerin? Miksi tyytyä kapeaan valikoimaan mikä on normaalia suomalaisissa...